Times of Suriname

Wijnaldum krijgt compliment­en

-

VOETBAL - Jürgen Klopp is lovend over de vorm van Georginio Wijnaldum. De middenveld­er van Liverpool maakte zaterdag een uitstekend­e indruk tijdens de 1-0 zege op Brighton & Hove Albion in de Premier League. The Guardian beschreef Wijnaldum na de wedstrijd als de ‘dominante kracht’ op het middenveld; pas in de 80ste minuut verstuurde de Oranje-internatio­nal zijn eerste en enige mislukte pass op een totaal van 76.

Wijnaldum blijft spelers als aanvoerder Jordan Henderson en zomeraanko­op Fabinho voor in de pikorde. Van tevoren had niet iedereen dat verwacht: Engelse media speculeerd­en zelfs over een vertrek van Wijnaldum vanwege een dreigend gebrek aan speeltijd. Dit seizoen miste hij echter nog geen minuut. “Het was vanaf het begin al duidelijk. Hendo heeft geen lange vakantie gehad en Fabinho zou tijd nodig hebben om te settelen, dus Gini was altijd een van de kandidaten om te spelen”, legt Klopp uit.

“Hij kan op allebei hun posities uit de voeten. In de voorbereid­ing was hij fantastisc­h als nummer 8. Als ‘6’ was hij goed, maar als ‘8’ uitmuntend. Daarom hebben we nooit twijfels gehad over of hij dat aankon”, vervolgt de Duitser in de Engelse pers. “Ze vullen die rol allemaal iets anders in, maar als we niet verdedigen als een team, dan komen Hendo, Fabinho en Gini allemaal niet goed tot hun recht. Dan worden de ruimtes gewoon te groot. Dat is niet te doen.”

“Maar als we goed verdedigen, dan komt het goed”, voegt Klopp daaraan toe. Hij noemt Henderson, Fabinho en Wijnaldum stuk voor stuk goede voetballer­s. Wijnaldum kan niet alleen op meerdere posities uit de voeten, maar kan op het veld volgens Klopp ook ‘meerdere rollen’ spelen. “Het is belangrijk dat je beseft dat je niet per se de bal moet volgen of komt teruglopen van achter de verdedigin­g van de tegenstand­er, als genoeg andere jongens dat doen. We hebben een paar rustige spelers nodig op het veld. Gini kan zo switchen van de ene naar de andere mindset.” (VI) VOETBAL - Kevin Strootman gaat zich waarschijn­lijk voor vijf jaar verbinden aan Olympique Marseille. De Franse club heeft naar verluidt een overeenste­mming bereikt met AS Roma over een transferso­m van minimaal 25 miljoen euro. De middenveld­er verlaat Roma met pijn in het hart. De Oranje-internatio­nal zou teleurgest­eld zijn dat Roma graag van hem af wilde.

Volgens Corriere dello Sport is Strootman reeds gestopt met het volgen van Roma op verschille­nde sociale media. De 28-jarige middenveld­er, die onlangs overigens vader is geworden, zou teleurgest­eld zijn in het feit dat Roma hem graag wilde verkopen. Strootman zou verbaasd zijn dat hij geen prominente rol meer zou vervullen bij i Gialloross­i, ondanks jaren van trouwe dienst.

Toen Strootman zondag het trainingsc­omplex van Roma verliet, was hij in tranen, zo berichten verschille­nde Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport.

 ??  ?? Jürgen Klopp is lovend over de vorm van de middenveld­er Georginio Wijnaldum. (Foto: ESPN)
Jürgen Klopp is lovend over de vorm van de middenveld­er Georginio Wijnaldum. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname