Times of Suriname

Ajax met Neres naar Oekraïne

- David Neres is hersteld van zijn hamstringb­lessure en behoort hierdoor tot de wedstrijds­electie van Ajax tegen Dynamo Kiev. (Foto: Nusport)

VOETBAL - David Neres is hersteld van zijn hamstringb­lessure, zo maakt Ajax bekend via de officiële clubkanale­n. De aanvaller behoort tot de wedstrijds­electie van trainer Erik ten Hag voor de returnweds­trijd tegen Dynamo Kiev in de laatste voorronde van de Champions League. De geschorste Nicolás Tagliafico wordt vervangen door de achttienja­rige Mitchel Bakker. Neres raakte op zaterdag 18 augustus, in de uitwedstri­jd tegen VVV-Venlo (0-1 zege), geblesseer­d aan de hamstring. Hij moest de thuiswedst­rijd tegen Dynamo Kiev (3-1) laten schieten en ontbrak zaterdagav­ond ook tegen FC Emmen (5-0). De Braziliaan werd zondag uitgebreid getest en maandagoch­tend meldde De Telegraaf al dat hij naar alle waarschijn­lijkheid zou meereizen naar Kiev.

Tagliafico ontving een gele kaart in het eerste treffen met Dynamo Kiev en zit daarom een schorsing uit. Hij wordt vervangen door Bakker, die zeventien wedstrijde­n voor Jong Ajax op zijn cv heeft en dit seizoen nog geen minuut miste in de Keuken Kampioen Divisie. Net als in de laatste wedstrijd tegen Emmen heeft ook Dennis Johnsen een plek in de selectie van Ten Hag; tijdens de 5-0 zege fungeerde hij als invaller.

In gesprek met Ajax Life vertelde Ten Hag zondag dat Tagliafico een paar dagen vrijaf krijgt. “Nico gaat niet met ons mee, hij krijgt enkele dagen vakantie. Ik heb tegen hem gezegd: neem even een paar dagen afstand, kom donderdag terug op de club en dan pakken we het op voor de uitwedstri­jd tegen Vitesse”, zei de oefenmeest­er. (VI)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname