Times of Suriname

Mengao komt terug van achterstan­d

-

ZAALVOETBA­L - In een spannende wedstrijd kwam Mengao terug van een achterstan­d om de drie punten te pakken in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Amossporth­al werd zondag van promovendu­s All Stars gewonnen met 5-3. Mengao heeft door de overwinnin­g 24 punten en All Stars blijft steken op achttien punten.

All Stars begon de ontmoeting veel beter dan de tegenstand­er en nam ook als eerste een voorsprong door een doelpunt van Ackeini Meusa in de tiende minuut. All Stars verruimde zijn voorsprong door een doelpunt van Anthony Burnett: 2-0. Mengao kon niet in het spel komen. All Stars bleef domineren, maar kon de score niet verder verruimen. Mengao probeerde en kreeg een opening, waardoor Cleber Alves het net vond. Hierdoor reduceerde de Braziliaan de achterstan­d naar een verschil van een doelpunt: 2-1. Dit werd ook de ruststand van de ontmoeting.

Mengao tapte in de tweede helft duidelijk uit een ander vaatje. Binnen twee minuten nam het team de voorsprong over. De Braziliaan Waldenir Moraes trok de score in de 25ste minuut gelijk, waarna hij in de 26ste minuut zijn team voor de eerste keer de voorsprong gaf: 3-2. In de 27ste minuut was het Vangellino Sastromedj­o die de score verruimde: 4-2. All Stars probeerde hierna alles om de achterstan­d te verkleinen, maar het lukte niet. De kansen waren er, maar de doelpunten vielen er niet. In de 38ste minuut was het Fabian van Dijk die het vijfde doelpunt maakte en de ontmoeting buiten bereik van All Stars zette: 5-3. In de slotfase escaleerde de ontmoeting. Anthony Blijd en Silvion Sedney kregen de rode kaart, nadat Selassie Zandveld het derde doelpunt van All Stars had gescoord.