Times of Suriname

Manchester United krijgt pak slaag

-

VOETBAL-De toekomst van José Mourinho bij Manchester United lijkt aan een zijden draadje te hangen. De Portugese manager staat al maandenlan­g onder hevige druk bij de Engelse grootmacht en kreeg maandagavo­nd in de thuiswedst­rijd tegen Tottenham Hotspur een nieuwe opdoffer te verwerken: 0-3. Doelpunten van Harry Kane en Lucas Moura (twee) maakten uiteindeli­jk het verschil op Old Trafford. Tottenham Hotspur blijft zodoende na drie duels foutloos in de Premier League, terwijl Manchester United met slechts drie punten op een twaalfde plaats blijft steken. Manchester United wist het aanvalsspe­l van Tottenham Hotspur betrekkeli­jk eenvoudig te ontregelen en was zelf na een kwartier voetballen zeer dicht bij de openingstr­effer. Na een foutieve terugspeel­bal van Danny Rose omspeelde Romelu Lukaku doelman Hugo Lloris, maar de Belg slaagde er vervolgens niet in de bal in een leeg doel te werken. Het bezoek uit Londen maakte aanvankeli­jk een machteloze indruk, maar claimde rond het halfuur nog wel tevergeefs een stafschop. Een duw van Phil Jones jegens Lucas Moura werd onbestraft gelaten door arbiter Craig Pawson.

Beide teams zochten de kleedkamer halverwege zo op zonder doelpunten, maar in de eerste zeven minuten na de onderbreki­ng ging het volledig mis voor Manchester United. Kane opende de score voor Tottenham Hotspur, door na een hoekschop van Kieran Trippier feillos raak te koppen: 0-1. Kort daarna kreeg opnieuw Lukaku een uitstekend­e mogelijkhe­id, alvorens Lucas Moura aan de overzijde de voordelige marge voor the Spurs verdubbeld­e: 2-0.

Victor Lindelöf stond halverwege de tweede helft met een te korte terugspeel­bal bijna aan de basis van de 0-3, maar Dele Alli werd uiteindeli­jk gestuit door De Gea. Via Jesse Lingard was Manchester United nog wel dicht bij een aansluitin­gstreffer, maar het slotakkoor­d was uiteindeli­jk weggelegd voor Lucas Moura. Hij maakte één op één gehakt van Chris Smalling en rondde oog in oog met De Gea vervolgens koelbloedi­g af. (VI)

 ??  ?? Lucas Moura van Tottenham Hotspur (l) doet alles om het leder te bemachtige­n. (Foto: ESPN)
Lucas Moura van Tottenham Hotspur (l) doet alles om het leder te bemachtige­n. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname