Times of Suriname

Direct enorme sensatie bij US Open

-

TENNIS - Het US Open is begonnen met een enorme sensatie. Simona Halep vond anderhalf uur na de start van het toernooi al haar Waterloo in New York. De nummer één van de wereld legde het af tegen Kaia Kanepi uit Estland: 2-6 en 4-6. Ook vorig jaar strandde Halep in de eerste ronde op Flushing Meadows. Toen verloor ze van Maria Sjarapova.

Halep won in juni op Roland Garros haar eerste grandslamt­oernooi. Vorige week zondag verloor ze in de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati van Kiki Bertens. In de derde set maakte de Roemense toen een uitgeblust­e indruk. Kanepi overklaste Halep op veel fronten. Zij beleeft tot dusver een teleurstel­lend jaar en verloor zowel op Roland Garros als Wimbledon al in de eerste ronde. Vorige jaar bereikte ze de kwartfinal­es in New York.

Stan Wawrinka is goed begonnen. De Zwitser rekende in de eerste ronde af met de als achtste geplaatste Grigor Dimitrov: 6-3, 6-2, 7-5. Wawrinka won de grandslam in New York twee jaar geleden maar is nu een ongeplaats­te deelnemer. Na twee knieoperat­ies is hij afgezakt naar de 101e positie van de wereldrang­lijst. Wawrinka strandde dit seizoen in de tweede ronde van de Australian Open en Wimbledon. Op Roland Garros mocht hij na één optreden al vertrekken. Tijdens de US Open wil hij de weg naar boven weer vinden. “Ik ben blij dat ik weer terug ben”, zei hij na zijn zege op Dimitrov. “Ik bewaar mooie herinnerin­gen aan New York en wil hier zo goed mogelijk presteren.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname