Times of Suriname

Man die bizon treiterde in Yellowston­e vliegt voor 130 dagen in de cel

-

Een man uit de Amerikaans­e staat Oregon die eind juli een bizon in het Yellowston­e National Park in de VS uitdaagde, kreeg donderdag van de rechter een fikse straf: hij draait voor 130 dagen achter de tralies.

Het filmpje waarin de 55jarige Raymond Reinke uit de wagen stapte en een bizon op de weg benaderde, ging begin augustus in een mum van tijd de wereld rond. Reinke liep langzaam op het dier af en klopte op zijn borst. Wanneer de bizon de man in het vizier kreeg, draaide het beest zich onmiddelli­jk om en probeerde hij de man enkele keren aan te vallen. Toch deinsde de waaghals niet terug: hij gromde en treiterde de bizon nog wat meer. Enkele dagen voor het bizarre incident werd Reinke nog gearrestee­rd in het Grand Teton National Park omdat hij dronken was en de orde verstoorde. Hij bracht een nachtje in de cel door en mocht daags nadien vrij op borg. Op 31 juli werd hij tegengehou­den in Yellowston­e en kreeg hij een boete omdat hij als passagier geen gordel droeg. Enkel uren later kruiste hij het pad van de bizon.

Donderdag mocht de man zich voor de rechter verantwoor­den. Reinke vertelde dat de reis door nationale parken die hij samen met een vriend ondernam nog een laatste uitspattin­g was vooraleer hij een ontwenning­skuur zou aanvatten voor zijn alcoholver­slaving. De rechter veroordeel­de hem echter tot 60 dagen cel voor het lastigvall­en van een wild dier, 60 dagen voor inmenging in de ordehandha­ving en 10 dagen voor ordeversto­ring, goed voor 130 dagen in totaal. De 21 dagen die hij al doorbracht in voorarrest worden mee in rekening gebracht.

Reinke mag zich gedurende vijf jaar niet meer vertonen in de nationale parken Grand Teton, Yellowston­e and Glacier en mag gedurende die periode ook geen alcohol meer drinken. Zijn geplande ontwenning­skuur wordt daarmee ineens verplicht door de rechter.

(HLN/ www.aventure-chassepech­e.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname