Times of Suriname

Volksgezon­dheid krijgt nieuw gebouw

-

PARAMARIBO - Op de hoek van de Rode Kruislaan en Gravenberc­hstraat zal een nieuw hoofdkanto­or verrijzen voor het Ministerie van Volksgezon­dheid, dankzij een lening van de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB). Uit dezelfde lening zal het Bureau Openbare Gezondheid­szorg (BOG) compleet gerenoveer­d worden. Om welk bedrag het gaat wordt niet vermeld in het persberich­t van het NII.

“Het is een project dat ik ben komen aantreffen als minister. Ik heb de laatste maanden hard aan getrokken”, aldus de minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid. Volgens de minister voldoet het oude gebouw aan de Henck Arronstraa­t niet meer. De bewindsman leeft in de hoop dat binnen een maand de aanbestedi­ng afgerond is, waarna men kan beginnen met de bouw welke medio 2021 een feit zal moeten zijn.

Volgens de IDB moet de lening bijdragen in het geven van antwoord op uitdaginge­n waarmee eerstelijn­szorg en gezondheid­szorg binnen deze sector verbeterd moet worden. Minister Elias geeft aan dat er inderdaad uitdaginge­n zijn, maar dat Suriname het niet slecht doet. “Wij zijn zelfs kampioen in malariabes­trijding in de regio. Maar je moet blijven investeren om dit te behouden en te verbeteren.” Om die reden worden de faciliteit­en van het BOG gerenoveer­d en wordt een nieuw gebouw voor het ministerie opgezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname