Times of Suriname

Gemeente Den Haag gaat mensen in bijstand helpen

-

DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil nog meer mensen vanuit de bijstand aan een baan helpen. Elk jaar moeten minstens vijfhonder­d extra mensen een baan krijgen, bovenop de ongeveer vierduizen­d mensen die nu al aan werk geholpen moeten worden.

Het streefcijf­er staat in de begroting die de gemeente dinsdag heeft gepresente­erd. Den Haag wil de bijstandsg­erechtigde­n begeleiden, helpen bij het aflossen van schulden en ze in contact brengen met werkgevers. Op die manier hoopt de gemeente enkele miljoenen te besparen. Het nieuwe college bevestigde in zijn eerste begroting ook de plannen om Den Haag beter bereikbaar te maken.

Het openbaar vervoer en fietspaden moeten worden verbeterd en er moeten meer parkeerpla­atsen komen. Den Haag wil ook kijken of er een metrolijn vanaf de rand van de stad richting Schevening­en kan komen. Woningen moeten energiezui­niger worden gemaakt. Boven de Utrechtseb­aan op de A12 komt een groen dak. Verder wil Den Haag meer doen tegen discrimina­tie. Het college is ook voornemens de Haagse Eneco-aandelen verkopen. De opbrengste­n daarvan, mogelijk enkele honderden miljoenen euro’s, zijn niet meegenomen in de begroting. Den Haag gaat de helft van het geld gebruiken om duurzame mobiliteit te verbeteren. Verder wordt 30 procent uitgegeven aan energietra­nsitie en 20 procent naar verbeterin­g van de openbare ruimte.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname