Times of Suriname

Özil kan naar Istanbul of Manchester

-

VOETBAL - Mesut Özil verkast in de toekomst mogelijk naar Turkije. Het Fenerbahçe van Phillip Cocu zou al langere tijd azen op de diensten van de middenveld­er van Arsenal, die het naar verluidt niet goed kan vinden met Unai Emery. Diverse media in Engeland en Turkije, zoals de Daily Mail en Fotomac, stellen dat Özil ook naar Manchester United kan verkassen.

Emery deed deze zomer zijn intrede bij Arsenal, dat na twintig jaar afscheid heeft genomen van Arsène Wenger. De Duitser en de Spanjaard botsten meerdere keren met elkaar. Dieptepunt was een confrontat­ie op het trainingsv­eld toen Özil op de hoogte werd gebracht van het feit dat hij niet zou starten in de thuiswedst­rijd tegen West Ham United (3-1) op 25 augustus. De manager, die ook niet tevreden zou zijn over het arbeidseth­os van zijn pupil, zei destijds dat Özil niet speelde vanwege ziekte, maar meerdere media stellen dat een conflict aan de absentie ten grondslag lag. Naar verluidt heeft Fenerbahçe de beste papieren om de 29-jarige spelmaker over te nemen, hoewel de financiële eisen van Özil nog een obstakel kunnen vormen.

Özil, die ook niet helemaal tevreden zou zijn over zijn nieuwe positie onder Emery, ligt nog tot medio 2021 vast in Londen. Naar verluidt verdient de voormalig internatio­nal bijna 400.000 euro per week bij the Gunners. De middenveld­er speelt sinds 2013 bij de Premier Leagueclub en kwam tot dusver tot 199 wedstrijde­n, 37 doelpunten en 71 assists voor zijn club. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname