Times of Suriname

Stel vindt verborgen camera in Airbnb-appartemen­t

-

Een Schots koppel heeft een spycam gevonden in zijn Airbnb in de Canadese stad Toronto. De camera was verborgen in een digitale wekkerradi­o, die op het bed gericht was.

Dougie Hamilton (34) had met zijn vriendin Taryn een Airbnb geboekt in de Canadese stad Toronto. Na een drukke dag in de stad besluit het stel bij te komen in het door hem geboekte onderkomen. “Ik staarde zo’n tien minuten naar de klok. Er was iets waardoor ik me ongemakkel­ijk voelde”, schrijft Dougie in een Facebook-post. De klok zit vast aan een draad die eruit ziet als een telefoonop­lader. “Dat klopte niet helemaal”, zegt Dougie tegen de Schotse krant Daily Record. Hij had via Facebook een paar weken geleden nog een video gezien over spycams. Daarin lieten ze ook een klok zien, waardoor hij zich opeens afvraagt of de wekkerradi­o, die hij er wat gek vindt uitzien, misschien ook een verborgen camera heeft. “Ik dacht: wil ik die gekke jongen zijn die een digitale klok gaat nakijken op camera’s?”

Na de vondst neemt Dougie onmiddelli­jk contact op met Airbnb. “Ze vertelden ons dat de eigenaar van het appartemen­t zes andere appartemen­ten en honderden reviews had, dus het lijkt erop dat we geluk hebben gehad”, zegt hij. Airbnb heeft het stel ondergebra­cht in een hotel en alle reserverin­gen voor het appartemen­t geannuleer­d. De host is van het platform verwijderd. De politie van Toronto is een onderzoek gestart. (RTL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname