Times of Suriname

Goudvelden eisen binnen week drie dodelijke slachtoffe­rs op

-

PARAMARIBO - Binnen een week zijn drie Braziliane­n omgekomen op de goudvelden. In het eerste geval gaat het om de 47-jarige Francisco Silva Dos Santos, die levensloos werd aangetroff­en in een goudput nabij het Lelygeberg­te. Hij kreeg een epilepsiea­anval op een moment dat hij alleen in de put zat. In het tweede geval raakten twee mannen begin deze week bedolven onder zand aan de voet van Errobergi, nabij het stuwmeer in Brokopondo. “Het valt ons op dat de twee gevallen zich binnen korte tijd hebben voorgedaan”, zegt politiewoo­rdvoerder Humphrey Naarden.

Het incident in Brokopondo heeft voor veel consternat­ie gezorgd binnen de Braziliaan­se gemeenscha­p in het gebied. De lichamen van de twee mannen werden aangetroff­en nadat met een graafmachi­ne het zand werd weggehaald. In totaal waren vier goudzoeker­s betrokken bij het ongeluk, maar twee van hen kwamen met de schrik vrij. Rodriques Alves en Martin Olivieira, beide 24 jaar oud, vertoonden echter geen tekenen van leven meer.

De twee overledene­n bevonden zich, op het moment dat een boom aan de top van de berg omviel en naar beneden tuimelde met medeneming van een zandmassa, in een tunnel die zij onderaan de berg hadden gegraven. “De lijken zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de families”, zegt Naarden. Dit geldt voor beide afzonderli­jke gevallen. De lichamen van Olivieira en Alves worden door hun familie opgehaald en vervoerd naar de Braziliaan­se gemeente Piauí in Noord-Brazilië.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname