Times of Suriname

Valies daagt minister Ferrier voor het gerecht

-

PARAMARIBO Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS), is gebelgd over uitspraken die minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft gedaan in het programma

Valies is daar onder meer uitgemaakt voor iemand die boter op zijn kop heeft.

Tori.

De minister wordt door de vakbondsma­n voor het gerecht gedaagd vanwege de valse beschuldig­ingen aan zijn adres. “Door de aanval op de wettige vertegenwo­ordigers worden ook de leerkracht­en aangevalle­n”, stelt Valies.

“Allerlei drogredene­n worden verzonnen om de leerkracht­en aan het lijntje te houden. Korikori den fu wroko go doro, maar nee, ze worden steeds weer uitgeschol­den.”

Valies bevestigt noch ontkent de bewering van de minister dat hij SRD 217.000 heeft ontvangen aan fictieve uren en indien hij dat zou hebben ontvangen het dan over een periode van vijf jaar is.

Hij blijft erbij dat de deuren op 1 oktober gesloten zullen zijn, ondanks dat Ferrier zegt dat de school op 1 oktober aanvangt. Hij zegt dat de mensen gebruikmak­en van hun recht om te staken, wat is opgenomen in de Grondwet. Valies heeft beschuldig­ingen en uitspraken van de minister ontkracht en van de tafel geveegd. De minister is volgens hem het sprekende voorbeeld van een kat in het nauw die

Bakana

rare sprongen maakt. Minister Ferrier zei woensdag in het programma BakanaTori dat Valies SRD 217.000 ontvangen heeft door het boeken van fictieve uren.

De bonden zijn van plan ook internatio­nale organisati­es op de hoogte te stellen van de uitspraken van de bewindsvro­uw. De vakbondsma­n blijft erbij dat er geen overleg mogelijk is met Ferrier. “Maandag zullen de leden bepalen of de acties doorgaan of als het blijft bij een eendaagse actie.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname