Times of Suriname

Santokhi: “VHP kan zich terugvinde­n in doelen volksprote­st”

-

PARAMARIBO - “De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) kan zich terugvinde­n in de doelen van het volksprote­st”, zegt partijvoor­zitter Chandrikap­ersad Santokhi aan de krant. Het gaat om een volksprote­st dat vandaag wordt gehouden en georganise­erd is door het actiecomit­é ‘Mama Sranan Wiki’ in verbrand met ‘Orange Day’.

Santokhi zegt dat deze actie goed bedoeld is en tegen het wanbeleid van de regering is. “Zoals bij elke actie, mag elke VHP’er eraan deelnemen.” Hij wijst erop dat vrouwen de eerste slachtoffe­rs van de crisis zijn vanwege hun rol als moeder, gezinshoof­d, opvoeder, hun rol in de huishoudin­g en hun zorgtaken. Ook omdat kinderen, die slachtoffe­r zijn van de crisis, de moeder als eerste benaderen met hun problemen. “Vooral de vrouwen in het binnenland voelen het extra.”

Daarom is het een gerechtvaa­rdigde strijd van de vouwen, die breed ondersteun­d moet worden.” Santokhi vindt dat elke actie tegen het slechte beleid van de regering erop gericht moet zijn dat er een beter beleid komt. Hij geeft aan dat de VHP vertrouwen, kennis, kader, nationale en internatio­nale netwerken heeft; randvoorwa­arden die deze regering niet heeft. Volgens hem moest de regering er alles aan doen om de economie onder controle te krijgen en de armoede aan te pakken. Corruptie moet volgens hem hard worden aangepakt. Santokhi zegt dat een goed bestuur in deze crisisfase vereist is.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname