Times of Suriname

Sozavo geeft startsein aan ‘Sori yu’-campagne

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) heeft het startsein gegeven aan de campagne rond de herregistr­atie en bewustword­ing van de mens met een beperking. In dit verband hebben medewerker­s van de Dienst mensen met een beperking, voormalig Dienst Gehandicap­tenzorg het thema ‘Sori yu’ en de slogan ‘Sori yu srefi, fu feni yu leti’ in gebruik genomen.

Volgens Sandra Gezius, waarnemend hoofd van de Dienst mensen met een beperking, is voor het thema ‘Sori yu’ gekozen simpelweg omdat de mens met een beperking zichtbaar moet zijn voor de overheid. “Mensen met een beperking zijn deel van onze samenlevin­g en maken aanspraak op adequate zorg en welzijn”, geeft Gezius aan. “De doelgroep laat weinig van zich horen en zij is van oordeel dat zij tot een vergeten groep behoort”, vervolgt het hoofd. Met de registrati­e wenst Sozavo het aantal mensen met een beperking in kaart te brengen, waarna er gewerkt kan worden aan de positiever­betering geeft het Nationaal Informatie Instituut aan in een persberich­t.

Gezius zegt verder dat het registrati­eproces van eminent belang is voor de dataverzam­eling om zodoende beleid uit te stippelen.” Dataverzam­eling schept betere analysemog­elijkheden”, zegt zij. Met de digitalise­ring van het cliëntenbe­stand is reeds in 2015 gestart, zegt Martin Veldkamp, medewerker verbonden aan het Onderdirec­toraat Kategoriaa­l Maatschapp­elijk Werk (KMW), waar de Dienst mensen met een beperking deel van uitmaakt. “Daarom juicht het onderdirec­toraat de herregistr­atie toe”, vervolgt Veldkamp. Op 26 september is het startsein gegeven aan de campagne. In de periode van de campagnevo­ering wordt de registrati­e van personen met een beperking extra gepromoot. Personen met een beperking kunnen zich (laten) registrere­n bij de Dienst mensen met een beperking die gevestigd is op het terrein van de Estherstic­hting of bij de districtsa­fdelingen van Sociale Zaken. De campagne duurt tot en met december.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname