Times of Suriname

Nog meer beschuldig­ingen seksueel wangedrag rechter Kavanaugh

-

VS - Nog meer personen betichten Brett Kavanaugh, de kandidaat voor het Hooggerech­tshof van de Verenigde Staten, van seksueel wangedrag.

Eén van de beschuldig­ingen wordt geuit in een anonieme brief die aan de Republikei­nse senator Cory Gardner gericht is, schreef NBC News gisteren op basis van de brief en diverse anonieme bronnen.

Volgens de briefschri­jver heeft Kavanaugh in 1998 op een avond een vrouw fysiek lastiggeva­llen. Hij zou dronken zijn geweest. “Toen ze de bar verlieten, drukte Brett Kavanaugh op agressieve en seksuele wijze een vrouw tegen de muur”, staat er in de brief.

Kavanaugh ontkent de beschuldig­ingen en zegt niet te weten waar het over gaat. Hij noemt de beschuldig­ingen ‘laster’.

De andere beschuldig­ing gaat over een vermeende aanranding door twee dronken mannen op een boot bij Rhode Island in 1985. De vrouw zocht nadien hulp bij twee andere mannen, die naar de haven gingen om de daders te confronter­en. Dat resulteerd­e in een gevecht.

Eén van de te hulp geschoten mannen realiseerd­e zich later pas, nadat hij afgelopen weekend een foto van de rechter op televisie zag, dat een van de dronken mannen Kavanaugh was. Hierop zocht hij contact met de rechtbank.

Kavanaugh ontkent ook deze beschuldig­ingen. Kort nadat ze boven water kwamen, meldde een Twitter-account dat volgens verschille­nde conservati­eve Amerikaans­e media toebehoort aan de beschuldig­er dat hij zijn verhaal intrekt. Het is niet duidelijk of het account in kwestie daadwerkel­ijk van de melder is. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname