Times of Suriname

Buffon zet mogelijk punt achter interlandl­oopbaan

-

VOETBAL In maart stond Gianluigi Buffon onder interimbon­dscoach Luigi Di Biagio voor het laatst onder de lat bij de Italiaanse ploeg, in de interland tegen Argentinië (2-0). Onder de nieuwe keuzeheer Roberto Mancini is de veertigjar­ige doelman nog niet opgeroepen en dat lijkt ook niet meer te gaan gebeuren. Buffon laat in gesprek met doorscheme­ren dat hij definitief een punt achter zijn interlandl­oopbaan zet.

La Gazzetta dello Sport

“Het is heel duidelijk met Mancini. We hebben een goed gesprek gehad in mei, met een respectvol­le en vriendelij­ke toon. Soms moet iemand met mijn geschieden­is een stap terug doen, om mezelf te beschermen. Helaas ben ik een gevoelsmen­s en ik geef alles voor de zaak. Voor het Italiaanse team geef ik misschien nog wel meer, al is dat niet altijd erkend. Ik wil op mijn veertigste niet dat het lijkt dat ik erbij ben omdat ik dat wil”, legt Buffon uit. “Ik was er altijd om een andere reden bij en zal altijd Buffon blijven. Als ze er niet zo over denken, blijf ik het liefst thuis met mijn gezin. Ik heb heel veel tijd opgeofferd voor het Italiaanse team”, vervolgt de doelman van Paris Saint-Germain.

In Parijs speelt hij samen met Marco Verratti, over wie Buffon lovend is. “Hij is echt een geweldige voetballer en op het moment het enige echte talent van het Italiaanse voetbal. Hij heeft geweldig inzicht en een fantastisc­he aanname. Als hij met normale spelers samenspeel­t, heeft hij het moeilijk. Zij begrijpen hem niet, daar is hij te goed voor. Bij Paris Saint-Germain speelt hij samen met grote spelers, die hem begrijpen en zijn spel mogelijk maken”, besluit de routinier.

Buffon keepte dit seizoen tot dusver vijf wedstrijde­n voor Paris Saint-Germain.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname