Times of Suriname

Concacaf laat SVB gissen

-

VOETBAL - Met nog ruim twee weken te gaan, zijn bepaalde aspecten rond de Concacaf Nation Leagueweds­trijd tussen Suriname en British Virgin Island (BVI) nog niet in orde. De wedstrijd wordt gespeeld op 13 oktober in het André Kamperveen­stadion.

John Krishnadat­h, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), geeft aan dat er een aantal onduidelij­kheden zijn rond de Concacaf Nation League-wedstrijd tussen Suriname en BVI. De SVB mailde enkele weken terug een design en de prijzen van de toegangska­arten aan de Concacaf, maar er is nog steeds niet hierop gereageerd. “Wij zijn dan ervan uitgegaan dat alles in orde is en de kaarten zijn nu in de verkoop. Rond deze tijd zou de Concacaf enkele mensen sturen om het André Kamperveen­stadion nogmaals te inspectere­n, maar dat is ook nog niet gebeurd. “Ook hier laat Concacaf ons gissen en we gaan ervan uit dat alles in orde is.” De voorzitter zou het wel goed vinden als de Concacaf nogmaals het stadion kwam inspectere­n.

Krishnadat­h geeft verder aan dat de Concacaf onlangs bekend heeft gemaakt dat in de volgende ronde sommige landen hun thuiswedst­rijden elders zullen moeten afwerken, omdat de nationale stadions van deze landen niet helemaal in orde zijn. Hij weet niet of Suriname tot deze landen behoort, maar hij hoopt dat de Concacaf-inspecteur­s alsnog langskomen, zodat de inspectie van het stadion kan plaatsvind­en. Ook rond het live uitzenden van de wedstrijd via de locale televisies­tations zijn er heel veel onduidelij­kheden.

Krishnadat­h weet nog niet of de lokale televisiez­enders de wedstrijde­n live mogen uitzenden, want ze moeten de rechten kopen, die nu in het bezit zijn van de Concacaf. De prijzen van de rechten voor het uitzenden van de wedstrijd zijn ook niet bekend bij de voorzitter, maar hij schat die op enkele duizenden USD. Bepaalde televisies­tations overwegen de rechten wel te kopen, maar ze willen dan de beste plek in het stadion om de wedstrijd vast te leggen. De SVB heeft aangegeven dat de Concacaf de wedstrijd ook zal vastleggen en die krijgt de beste plek in het stadion om de wedstrijd te filmen. Vertegenwo­ordigers van enkele lokale televisies­tations zijn van mening, dat als zij de rechten kopen, zij de beste plek moeten krijgen. In de komende dagen zal de SVB weer contact opnemen met de Concacaf om deze zaken in kaart te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname