Times of Suriname

Geen omzetgroei Hema

-

AMSTERDAM - Hema heeft in het tweede kwartaal van 2018 de omzet niet weten op te krikken, maar slaagde er wel in om het verlies te verkleinen. Dit bleek gisteren uit cijfers van de warenhuisk­eten.

“We zijn niet tevreden over onze omzetontwi­kkeling”, aldus CEO Tjeerd Jegen. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal fractionee­l naar 287 miljoen euro. De zogeheten vergelijkb­are consumente­nomzet daalde met 4,3 procent, “met name door ongunstige weersomsta­ndigheden in Noord-Europa”. Ook ondervond Hema last van stakingen in het Franse openbaar vervoer.

Online stegen de verkopen overigens met 8,0 procent. “Op dit moment wordt ons nieuwe distributi­ecentrum voor internetbe­stellingen gefaseerd in gebruik genomen. Dit zorgde weliswaar in het tweede kwartaal tijdelijk voor een lagere online omzetgroei door een beperkte verwerking­scapacitei­t, maar we zijn hierdoor wel optimaal geposition­eerd voor het traditione­el sterkere derde en vierde kwartaal.”

De genormalis­eerde EBITDA liep afgelopen kwartaal met bijna zeven procent terug naar 23 miljoen euro.

Dit mondde uit in een nettoverli­es van 10,2 miljoen euro, hetgeen flink beter was dan de 29,1 miljoen euro verlies vorig jaar in het tweede kwartaal.

“Adequaat kostenmana­gement”, zorgde volgens de topman voor de verbeterin­g van het resultaat. In het tweede kwartaal van 2017 boekte Hema nog eenmalige kosten in verband met de herfinanci­ering van de schulden.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname