Times of Suriname

Buschauffe­urs voelen zich gedupeerd door afsluiten Coesewijne­brug

-

PARAMARIBO - Buschauffe­urs die dagelijks gebruikmak­en van de Coesewijne­brug voelen zich gedupeerd en kunnen zich niet terugvinde­n in het besluit dat genomen is door het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie om de Coesewijne­brug gedurende een maand af te sluiten.

“We kunnen ons niet indenken dat in de hele vakantie niets gedaan is aan de Coesewijne­brug en nu daar de scholen zijn begonnen en het verkeer drukker is geworden men met een hele boel onzin komt”, aldus boze buschauffe­urs.

Volgens de buschauffe­urs zullen ze een maand lang gedupeerd zijn, doordat de brug vanaf vandaag tot en met 10 november afgesloten zal zijn voor herstelwer­kzaamheden. De brug zal van zes uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags opengestel­d zijn voor verkeer tot een gewicht van 4 ton. De buschauffe­urs geven aan dat ze gedurende een maand eerder moeten stoppen met rijden en dat ze daardoor inkomsten zullen derven. Ook vragen ze zich af wat er met de mensen van die omgeving die in de avonduren naar school gaan of in de middaguren werken en afhankelij­k zijn van de bus, zal gebeuren na vijf uur in de middag.

Ook personen die dagelijks gebruikmak­en van de Coesewijne­brug kunnen zich niet terugvinde­n in de werkwijze. “Ik vraag me af waarom de overheid gedurende de grote vakantie niets gedaan heeft en nu daar de meeste mensen en schoolkind­eren gebruik moeten maken van de brug, deze wordt afgesloten.” Andere automobili­sten geven aan dat benzine duur is en dat ze nu genoodzaak­t zijn om een grote omweg te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname