Times of Suriname

Fenomenale comeback houdt Mourinho in leven

-

VOETBAL - José Mourinho heeft met Manchester United voor een ongelofeli­jke comeback gezorgd op het eigen Old Trafford. De Portugese coach stond al weken onder druk vanwege slechte resultaten, stond met United ook tegen Newcastle met 0-2 achter, maar won tóch met 3-2.

United begon dramatisch aan het duel met laagvliege­r Newcastle, dat pas twee punten had na zeven duels. Kenedy maakte na zeven minuten de 01. De tegentreff­er schudde het kwakkelend­e ManU nog niet wakker, want twee minuten later verdubbeld­e de Japanner Yoshinori Muto de score: 0-2. Mourinho wist dat er iets moest gebeuren om het tij te keren, dus liet hij na nog geen twintig minuten spelen verdediger Erik Bailly vervangen door spelmaker Juan Mata. Dat leverde meer gevaar op van United, met de grootste kans voor Marcus Rashford, die van dichtbij naast kopte. Maar ManU kroop op momenten door het oog van de naald. Zo was Muto heel dichtbij zijn tweede treffer: hij kopte van een meter afstand in de handen van De Gea.

United leek verslagen, maar zette na de pauze wel aan in de jacht op de aansluitin­gstreffer. Die had moeten vallen via Nemanja Matic, maar de middenveld­er wist de bal in zeer kansrijke positie over te schieten. Tot de zeventigst­e minuut, toen Mata knap scoorde uit een directe vrije trap. Daarna volgde een ware invasieact­ie van United in de jacht op de 2-2: eerst miste invaller Marouane Fellaini en Chris Smalling nog grote kansen, maar na 75 minuten was het tóch 2-2 nadat Anthony Martial een knappe combinatie met landgenoot Paul Pogba afrondde.

In een zenuwslope­nd laatste kwartier leek het bij 2-2 te blijven, maar invaller Alexis Sánchez maakte in de laatste minuut de winnende en zó belangrijk­e 3-2. Een geweldige comeback van United, dat liet zien te willen knokken voor coach Mourinho. United staat dankzij de late zege achtste in de Premier League, met dertien punten na acht duels. Newcastle staat door de late nederlaag nog steeds op twee punten en blijft strijden tegen degradatie. (AD) VOETBAL - Ajax heeft gisteren de vloer aangeveegd met AZ. De ploeg van Erik ten Hag gaf de knappe remise tegen Bayern München een uitstekend gevolg in de Eredivisie, door met 5-0 te winnen. Voor AZ was het de grootste competitie­nederlaag sinds 13 januari 2008, toen het met 6-1 verloor van Ajax. Na een kwartier had ook Lasse Schöne een fraai lobje in huis. Van binnen het strafschop­gebied bediende hij ploeggenoo­t Nicolás Tagliafico, die met een

 ??  ?? Paul Pogba van Manchester United beschermt het leder. (Foto: AD)
Paul Pogba van Manchester United beschermt het leder. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname