Times of Suriname

Ajax wint groots

-

prachtige omhaal leek te scoren. Bizot kreeg echter nog een voet tegen de bal en voorkwam de 2-0. AZ liet zich tot dat moment niet onbetuigd, maar André Onana pareerde schoten van Thomas Ouwejan en Marko Vejinovic. De middenveld­er had een basisplek en maakte zijn eerste minuten in ruim een jaar tijd.

Ajax was echter veel sterker in eigen huis en het leek wachten op het tweede doelpunt. Voor rust kwam die er niet. Kansen waren er wel, bijvoorbee­ld uit een kopbal van Donny van de Beek in minuut 42. In de tweede helft was het niet lang wachten tot Ajax alsnog uitliep. De 2-0 kwam op naam van Dolberg, die profiteerd­e van een fout van Marco Bizot. De derde keeper van het Nederlands elftal verwerkte de bal slecht na een schot van Hakim Ziyech en in de rebound profiteerd­e de Deen daarvan. Kasper Dolberg maakte er daarna bijna 3-0 van, maar ditmaal had Bizot wel een uitstekend­e redding in huis. Desondanks zou het derde Amsterdams­e doelpunt gauw vallen: na een door Ricardo van Rhijn van richting veranderd schot van Daley Blind was Bizot kansloos. De vierde kwam op naam van Ziyech, die na een mooie actie in het zestienmet­ergebied de verre hoek vond. De angel was daarna volledig uit de wedstrijd. Ajax kreeg nog wel enkele kansen en het slotakkoor­d kwam zeven minuten voor tijd van Tadic op aangeven van Ziyech.