Times of Suriname

Arsenal blijft maar winnen

-

VOETBAL - Arsenal blijft maar winnen in de Premier League. De ploeg van manager Unai Emery was gistermidd­ag Fulham de baas op Craven Cottage: 1-5. Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang maakten twee doelpunten, maar de treffer van Aaron Ramsey zal het meest worden besproken.

Na een klein halfuur had Lacazette zijn eerste doelpunt van de middag in de tas. Nacho Monreal vervolgde vanaf de linkerkant een mooie aanval, waarbij de bal in de voeten van Lacazette belandde. De spits aarzelde niet en schoot binnen: 0-1. Vlak voor rust kwam Fulham echter langszij. Na een mooi opgezette aanval kwam de bal terecht bij André Schurrle, die oog in oog met Bernd Leno niet faalde en zodoende de ruststand op 1-1 bepaalde. Arsenal was in het grootste deel van de eerste helft de betere partij en dat was ook na rust het geval. Het team van Emery wist dat verschil in de tweede helft wel overtuigen­d uit te drukken op het scorebord. In minuut 49 kopte Danny Welbeck door richting Lacazette, die een meter of achttien van het doel verwijderd was. Hij nam de bal in een keer uit de lucht en bracht Arsenal weer op voorsprong: 1-2. In het kalenderja­ar 2018 was Lacazette in officiële wedstrijde­n betrokken bij achttien doelpunten voor Arsenal (veertien goals, vier assists).

Halverwege de tweede helft volgde het hoogtepunt van de middag. Met een prachtig hakje fungeerde Ramsey als eindstatio­n van een schitteren­de aanval over meerdere schijven. De 1-4 kwam van Aubameyang, die fraai scoorde uit de draai op aangeven van Héctor Bellerín. Ook het slotakkoor­d werd in de blessureti­jd verzorgd door Aubameyang. De Gabonees werd gelanceerd door Ramsey, stormde richting het doel van Marcus Bettinelli en rondde af met een hard schot in de linkerhoek. (VI)

??  ?? Alexandre Lacazette van Arsenal doet er alles aan om in balbezit te blijven. (Foto: The Guardian)