Times of Suriname

AS Roma wint nipt

-

VOETBAL - AS Roma heeft de smaak te pakken. Het elftal van trainer Eusebio Di Francesco boekte zaterdagav­ond in de Serie A op bezoek bij promovendu­s Empoli de vierde zege op rij in alle competitie­s: 0-2. Eenvoudig ging het niet voor i Gialloross­i, maar doelpunten van Steven N’Zonzi en Edin Dzeko waren uiteindeli­jk voldoende voor de overwinnin­g. Roma staat door de zege voorlopig derde in Italië. Cengiz Ünder beproefde al vroeg in de wedstrijd zijn geluk van grote afstand, maar het schot van de Turkse belofte kon Pietro Terraccian­o uiteindeli­jk niet verschalke­n. De doelman van Empoli moest negen minuten voor rust toch vissen. Lorenzo Pellegrini bracht de bal uit een vrije trap in het strafschop­gebied van de thuisploeg, waarna N’Zonzi de bal met het hoofd voldoende wist te verlengen: 0-1.

In de tweede helft had Roma meer te duchten van Empoli. Ismaël Bennacer was vijf minuten na de onderbreki­ng dicht bij de gelijkmake­r, maar zijn vrije trap eindigde uiteindeli­jk op de buitenkant van de paal. Even later kreeg de promovendu­s een nog grotere kans: na een handsbal van Ünder mocht Caputo aanleggen voor een strafschop, maar de ervaren aanvaller schoot vervolgens hoog over. Roma hield het hoofd daarna koel en stelde de zege vijf minuten voor tijd uiteindeli­jk veilig via Dzeko, die beheerst afrondde na een assist van Stephan El Shaarawy. (VI)