Times of Suriname

Fenerbahçe speelt gelijk

-

VOETBAL - De topper in de Turkse competitie tussen Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir heeft zondagavon­d geen winnaar opgeleverd. Beide teams kregen in het Sükrü Saracoglu Stadion kansen op de overwinnin­g, maar gescoord werd er uiteindeli­jk niet: 0-0. Phillip Cocu kan zodoende weer een punt bijschrijv­en met Fenerbahçe, al had de oefenmeest­er over geluk niet te klagen, daar een doelpunt ven Eljero Elia in de slotfase werd afgekeurd vanwege buitenspel en Edin Visca in blessureti­jd een reuzenkans miste. Istanbul Basaksehir genoot in de eerste helft het meeste balbezit, maar slaagde er niet in het optisch overwicht uit te drukken in een voorsprong. In de slotfase van de eerste helft stuitte Mahmut Tekdemir op doelman Harun Tekin, terwijl Márcio Mossoró na een hoekschop uit kansrijke positie naast schoot. Namens Fenerbahçe zetten Slimani en Elmas doelman Mert Günok aan het werk in het eerste bedrijf.

Elmas kreeg twintig minuten voor tijd een goede mogelijkhe­id, maar de belofte zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden door een verdediger. In de slotfase waren de beste kansen voor Istanbul Basaksehir. Elia dacht acht minuten voor tijd uit te groeien tot matchwinne­r, maar zijn doelpunt werd na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. In blessureti­jd miste Visca nog een enorme kans namens het bezoek, waardoor de stadsderby uiteindeli­jk geen winnaar opleverde. (VI)