Times of Suriname

Gefrustree­rd AS Monaco zakt diep weg

-

VOETBAL - Het loopt voor geen meter bij AS Monaco. De Monegasken stonden in 2017 nog in de halve finale van de Champions League, maar kampen nu met degradatie­zorgen. Zeker na de thuisneder­laag tegen Stade Rennes (1-2).

Met slechts zes punten uit acht competitie­duels kende AS Monaco een dramatisch­e start van de competitie. De ploeg van Leonardo Jardim won dit seizoen slechts één keer: alleen FC Nantes (13) werd verslagen. Ook in de Champions League heeft AS Monaco het moeilijk. Na een nederlaag tegen Atletico Madrid (1-2), werd het afgelopen woensdag afgedroogd door Borussia Dortmund: 3-0.

De druk op Jardim is inmiddels dan ook behoorlijk toegenomen. Het duel met Stade Rennes, dat slechts twee punten meer had, was dan ook een belangrijk­e om niet verder weg te zakken in het moeras van de Ligue 1. De wedstrijd verliep echter niet zoals gehoopt voor Monegasken. Voor rust kwam AS Monaco op achterstan­d én moest het met tien verder nadat Andrea Raggi een rode kaart kreeg na een klap.

In de tweede helft pakte een gefrustree­rd Monaco liefst vijf gele kaarten. Desondanks zorgde Radamel Falcao nog voor de gelijkmake­r, maar dertien minuten voor tijd besliste Hatem Ben Arfa het duel toch in het voordeel van Rennes. AS Monaco blijft daardoor steken op een achttiende plaats met zes punten. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname