Times of Suriname

Juventus wint weer

-

VOETBAL - Juventus heeft ook in de achtste speelronde van de Serie A geen fout gemaakt. La Vecchia Signora sloeg voor de pauze twee keer toe tegen Udinese en boekte zo een relatief eenvoudige 0-2 overwinnin­g. Het team van Massimilia­no Allegri staat met 24 punten bovenaan.

Cristiano Ronaldo mocht vanwege een schorsing niet meedoen in de Champions League tegen BSC Young Boys (3-0), maar was zaterdag weer van de partij. De aanvaller, die volop in het nieuws is vanwege een verkrachti­ngszaak, bewees meteen zijn waarde. Na 37 minuten ontving hij de bal van Mario Mandzukic en drukte de Portugees met zijn linker af: 0-2. De score was geopend door Rodrigo Bentancur, die raak kopte na een voorzet van João Cancelo.

Juventus was zoals verwacht mocht worden de bovenligge­nde partij en had nog vaker kunnen scoren, maar Miralem Pjanic mikte naast en Simone Scuffet had een uitstekend­e redding in huis op een inzet van Mandzukic. Udinese kwam niet verder dan een schot van Antonin Barak, dat het aluminium raakte. Juventus hoopte de marge na de pauze uit te breiden, maar de eerste kans was voor het Udinese van Bram Nuytinck en William Troost-Ekong.

Kevin Lasagna dacht na vijf minuten de aansluitin­gstreffer te maken, maar verdediger Alex Sandro voorkwam de 1-2 op de doellijn. Hierna waren de beste kansen wederom voor Juventus: Scuffet pareerde een inzet van Federico Bernardesc­hi, Mandzukic schoot naast en een kwartier voor tijd stuitte ook Ronaldo op Scuffet. Hierna trof Canceo nog de lat. Juventus kan zich nu in alle rust voorbereid­en op de competitie­wedstrijd van 20 oktober tegen Genoa. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname