Times of Suriname

Real Madrid verliest

-

VOETBAL - Real Madrid blijft kwakkelen in LaLiga. Het team van Julen Lopetegui leed zaterdag op bezoek bij Deportivo Alavés in extremis een nipte nederlaag en heeft nu al vier officiële duels op rij, het Champions Leagueduel met CSKA Moskou inbegrepen, niet gewonnen: 1-0. Zorgelijke­r is het feit dat los Merengues in deze reeks niet één doelpunt hebben gemaakt.

Real Madrid wilde aanvankeli­jk duidelijk een einde maken aan de matige serie van de voorbije weken, maar slaagde er in de eerste 45 minuten niet in om het balbezit om te zetten in een voorsprong van een of meer doelpunten. Vooral in de eerste tien minuten had het team van Lopetegui diverse kansen om aan de leiding te gaan. Doelman Fernando Pachecho moest in actie komen op pogingen van Karim Benzema en Dani Ceballos, een kopbal van Nacho Fernández ging net naast en Victor Laguardia voorkwam in de doelmond dat een kopbal van Benzema na een voorzet van Álvaro Odriozola alsnog de 0-1 betekende. Naarmate de eerste helft vorderde, liet Real Madrid echter het tempo zakken en was men minder gevaarlijk rondom het doelgebied van Alavés. De thuisploeg had zelf ook moeite om voor gevaar te zorgen en was alleen na 26 minuten spelen dicht bij een openingstr­effer. Raphaël Varane voorkwam in de doelmond dat een inzet van Jonathan Calleri doel trof. Real Madrid probeerde in de tweede helft een gaatje in de defensie van Alavés te vinden, maar zonder resultaat. Lopetegui zag lijdzaam toe hoe men niet verder kwam dan een mislukt schot van Gareth Bale. Dertien minuten voor tijd kwam Real goed weg toen Courtois nog net bij een schot van Jony, die alle vrijheid kreeg om te schieten, kon. Tot overmaat van ramp moest Bale tien minuten voor tijd geblesseer­d afhaken: hij liet zich vervangen door Vinicius Junior. De echte domper viel diep in de extra tijd: de slecht uitkomende Courtois kon een inzet van Sobrino na een corner half keren, waarna Manu Garcia van dicht bij de winnende treffer binnenkopt­e.