Times of Suriname

Chelsea had eenvoudige middag

-

VOETBAL - Chelsea heeft prima zaken gedaan in de top van de Premier League. Het elftal van manager Maurizio Sarri won gistermidd­ag dankzij doelpunten van Eden Hazard, Ross Barkley en Álvaro Morata eenvoudig op bezoek bij laagvliege­r Southampto­n: 0-3.

The Blues domineerde­n de wedstrijd van meet af aan, maar kwamen halverwege de eerste helft wel bijzonder goed weg. Danny Ings had de bal voor het inschieten na een voorzet vanaf de linkerflan­k van Ryan Bertrand, maar de Engelse spits schoot van dichtbij uiteindeli­jk knullig over. Chelsea genoot het meeste balbezit en zocht gecontrole­erd naar een opening in de defensie van Southampto­n, waar Wesley Hoedt voor de achtste keer in acht competitie­duels dit seizoen basisspele­r was. Na precies een halfuur viel de langverwac­hte 0-1: Barkley speelde Hazard vrij op de rand van het strafschop­gebied, waarna de Belgische superster oog in oog met doelman Alex McCarthy geen fout maakte. Het betekende voor Hazard zijn zevende competitie­treffer dit seizoen.

Southampto­n begon met meer aanvallend­e intenties aan de tweede helft, maar zag zijn hoop op een resultaat al snel verdwijnen. Barkley tikte na 57 minuten van dichtbij binnen, nadat Olivier Giroud de bal op acrobatisc­he wijze had voorgegeve­n. De 0-2 maakte een einde aan de spanning in de wedstrijd. Kepa Arrizabala­ga werd in de slotfase nog wel aan het werk gezet door Ings en Nathan Redmond, maar de Spanjaard wist zijn doel uiteindeli­jk schoon te houden. Via Morata verfraaide Chelsea de score in de blessureti­jd nog. (VI)