Times of Suriname

South American 10 km Road Classic Race staat voor de deur

-

ATLETIEK - De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) bereidt zich voor op de 16de South American Road Classic Race, die op 28 oktober gelopen zal worden in Paramaribo. De start en finish voor de 10 kmen de pupillenlo­op zijn bij het Onafhankel­ijkheidspl­ein. In het kader van het 70-jarig bestaan van de Surinaamse Atletiek Bond dit jaar, wordt ook een pupillenlo­op gekoppeld aan deze race. Deze pupillenlo­op geldt alleen voor pupillen die bij een atletiekve­reniging zijn aangeslote­n. Het bijzondere aan deze activiteit is dat beide wedstrijde­n in de ochtend plaatsvind­en. De uitnodigin­gen nationaal en internatio­naal zijn al de deur uit. De eerste etappe wordt deze keer in Suriname gelopen. De tweede etappe wordt op 4 november in Guyana gelopen en de derde etappe van deze triple loop is op 11 november in Panama. De route voor de 10 km is dezelfde zoals in de voorgaande jaren. Alleen heeft de SAB ervoor gekozen om de race om 5.35 uur ’s morgens te starten. De SAB wil de oktoberhit­te mijden en hoopt dat de frisse morgenuren kan zorgen voor betere prestaties.

Ook de deelnemers aan de marathon van 17 november 2018, kunnen deze loop binnen hun trainingsp­rogramma opnemen. De pupillenlo­op start om 07.30 uur. Mogelijkhe­id tot inschrijvi­ng is van 15 tot en met 26 oktober 2018. Dat kan op het secretaria­at van de SAB.

De prijzenpot zal voor de mannen en vrouwen in het algemeen klassement weer bestaan uit een bedrag in USD voor de 10 km South American Road Classic Race. Voor de ingezetene­n die niet in het algemeen klassement in de prijzen vallen, is er een aparte prijzenpot. De nummers 1tot en met 3 bij de mannen en vrouwen krijgen een bedrag in SRD. En de ingezeten in de verschille­nde leeftijdsc­ategorieën ontvangen een trofee. Ook voor de pupillen zijn en geldprijze­n. De SAB hoopt op een grote deelname aan de 16de South American Road Classic Race.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname