Times of Suriname

Liverpool en Manchester City in evenwicht

-

VOETBAL - Liverpool en Manchester City hebben elkaar gisteren in evenwicht gehouden. De twee titelkandi­daten kwamen op Anfield niet tot scoren in een teleurstel­lende topper: 0-0. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Manchester City een penalty na een overtredin­g van Virgil van Dijk op Leroy Sané, maar Riyad Mahrez schoot hoog over vanaf elf meter.

De verwachtin­gen waren hooggespan­nen, maar het publiek werd zeker in de eerste helft niet vermaakt. De voorhoedes van beide elftallen werden niet vaak in het spel betrokken. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané deden nauwelijks van zich spreken, terwijl Manchester City niet voor de benodigde aanvoer op Sergio Agüero kon zorgen. Het meest besproken moment van de eerste helft was een vermeende overtredin­g van Dejan Lovren op Agüero in de twintigste minuut. Arbiter Martin Atkinson kende geen penalty toe, tot frustratie van de bezoekers. De enige serieuze kans voor Liverpool was in de vierde minuut voor Salah. De Egyptenaar werd aan de rand van het strafschop­gebied bediend door een kopbal van Joe Gomez. Hij haalde uit met het linkerbeen, maar schoot naast.

Het team van Josep Guardiola kreeg na rust een goede kans om op voorsprong te komen. Riyad Mahrez werd gelanceerd door David Silva en plots stond de Algerijn voor het doel, maar zijn inzet zeilde voorlangs. Een kwartier voor tijd probeerde Mahrez het weer uit een lastige hoek en pareerde Alisson het schot. Manchester City had in de tweede helft het betere van het spel, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Zes minuten voor tijd leek een penalty uitkomst te bieden. Volgens Atkinson beging Van Dijk een overtredin­g op de ingevallen Sané, waarna Mahrez mocht aanleggen vanaf elf meter. De spelmaker, die al enkele kansen had gemist, faalde hopeloos: hij schoot hoog over. Het bleef dus bij 0-0 op Anfield.