Times of Suriname

AC Milan zet opmars voort

-

VOETBAL - AC Milan lijkt de weg naar boven te hebben gevonden in de Serie A. Het elftal van trainer Gennaro Gattuso won gistermidd­ag op eigen veld zonder problemen van hekkenslui­ter Chievo Verona (3-1). Gonzalo Higuaín was tweemaal trefzeker, terwijl Suso drie assists verzorgde. Lazio zegevierde tegelijker­tijd over Fiorentina (1-0), waardoor de Romeinen de top drie zijn binnengest­ormd.

AC Milan is de laatste weken aan de beterende hand en het kostte de ploeg van Gattuso dan ook betrekkeli­jk weinig moeite om Chievo opzij te zetten in het eigen San Siro. Higuaín verschafte i Rossoneri met twee treffers een riante voorsprong bij rust. De Argentijns­e spits opende de score na 27 minuten voetballen van dichtbij op aangeven van Suso en nam niet veel later, na opnieuw uitstekend voorbereid­end werk van de Spanjaard, ook de 2-0 voor zijn rekening. In de tweede helft wist Milan zijn voordelige marge al snel verder uit te breiden. Giacomo Bonaventur­a werd op een meter of 25 van het doel bereikt door Suso, waarna de middenveld­er via een verdediger van Chievo van afstand raak schoot. Via Sergio Pellissier deed het bezoek nog wel wat terug, maar de zege kwam uiteindeli­jk niet meer in gevaar voor Milan, dat inmiddels is opgeklomme­n naar een negende plaats in de Serie A.

Lazio ging donderdag in League met onderuit op

afgelopen de Europa liefst 4-1 bezoek bij Eintracht Frankfurt en had dan ook wat goed te maken voor eigen publiek. Het dit seizoen prima presterend­e Fiorentina verweerde zich kranig in Stadio Olimpico, maar moest op slag van rust toch de openingstr­effer incasseren. Een hoekschop van Lucas Leiva werd met het hoofd verlengd door Stefan Radu, waarna Ciro Immobile bij de tweede paal binnen werkte. In de tweede helft wist Lazio zijn voorsprong te behouden, ondanks enkele mogelijkhe­den voor de bezoekers. (VI)