Times of Suriname

Peuter gooit 1000 euro in versnipper­aar

-

Ben Belnap en zijn vrouw waren op zoek naar ongeveer duizend euro die ze gespaard hadden om hun (schoon)ouders terug te betalen, maar dat geld was plotseling nergens meer te bespeuren. Tot ze in de versnipper­aar keken...

“Ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik dat geld zag liggen”, zegt de Amerikaans­e vader uit Salt Late City. “Mijn 2-jarige zoon had al het geld versnipper­d. Het was weg. Foetsie.”

De Belnaps hadden al het geld bijeen gespaard om de ouders van één van hen terug te betalen. Afgelopen jaar hadden Ben en zijn vrouw Jackee een seizoenska­art gekocht voor rugbyclub Utah Utes. Het geld hadden ze geleend. De laatste tijd werd iedere maand een beetje cash in een envelop gestopt. Uiteindeli­jk zat er 1060 dollar in, zo’n 920 euro. Dat ging goed, totdat de envelop kwijtraakt­e.

Na een lange zoektocht werd die teruggevon­den op een plek die ze nooit hadden gehoopt. Meteen lag de verdenking bij zoontje Leo. “We wisten meteen dat hij het moest zijn”, zegt Ben. “Mijn vrouw had hem kort daarvoor laten zien hoe de papiervers­nipperaar werkt, toen ze samen reclamefol­ders aan het opruimen waren.”

De moed zakte in de schoenen van Ben en zijn vrouw, maar toen kwam er beter nieuws. De Amerikaans­e instantie die de geldvoorra­ad beheert liet weten dat het mogelijk is om een gedeelte, of zelfs het gehele bedrag terug te krijgen. Het zou wel zo’n twee jaar kunnen duren.

(MSN/Foto: HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname