Times of Suriname

Geld voor uitbetalin­g kinderbijs­lag gestolen Ook laptops CBB buitgemaak­t

-

PARAMARIBO - Een inbraak is gepleegd bij de dienst Administra­tieve Uitbetalin­gen Sociale Voorzienin­gen (AUSV) aan de Gemeneland­sweg. Daarbij is het geld dat bestemd was voor de uitbetalin­g van de algemene kinderbijs­lag gestolen. Ook zijn laptops bij het Centraal Bureau voor Burgerzake­n (CBB) aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat buitgemaak­t. Beide inbraken zouden in het weekend zijn gepleegd.

Hoofdinspe­cteur Lloyd Tolud, regiocomma­ndant Paramaribo, bevestigt de inbraak bij het CBB. Hij geeft aan dat een aantal laptops is gestolen. Het is echter niet bekend of er burgergege­vens of technische informatie op de laptops waren. Het onderzoek is nog gaande.

Behalve de inbraak bij het CBB was ook die bij AUSV. De politie ging na de melding van de inbraak bij de AUSV. De directeur van de AUSV vertelde aan de politie dat hij erop moest toezien dat alles administra­tief ordelijk verliep, alsook het uitbetalen van het geld ten behoeve van de kinderbijs­lag. Vanaf 1 tot en met 6 oktober werd het geld van de kinderbijs­lag uitbetaald. Het personeel werkte ook op 6 oktober en sloot het gebouw af, waarna het de plaats verliet. Op 8 oktober bleek echter dat er ingebroken was op de afdeling en dat het geld bestemd voor de kinderbijs­lag, was gestolen.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname