Times of Suriname

Vijf politieman­nen RBT-Oost aangehoude­n

-

PARAMARIBO - In totaal zijn vijf politieman­nen van het Regio Bijstandst­eam (RBT) Oost in drie afzonderli­jke gevallen aangehoude­n en in verzekerin­g gesteld. Hoofdinspe­cteur Glenn Fernand, regiocomma­ndant Oost, bevestigt de arrestatie­s.

Twee wetsdienar­en van RBTOost en een agent van de ressortpol­itie zijn deze week aangehoude­n voor het aannemen van drugs die zij ongeveer twee weken terug bij de controlepo­st te Stolkertsi­jver onderschep­ten. Het vermoeden bestaat dat zij vijf kilo cocaïne en 3000 euro zelf hielden toen zij in totaal tien kilo drugs onderschep­ten bij een vrouw. De chauffeur die de vrouw vervoerde, deed aangifte dat hij bij de controlepo­st te Stolkertsi­jver was geslagen. Ook vertelde hij dat politieman­nen een deel van de onderschep­te drugs en 3000 euro zelf hielden. De aangever gaf aan dat hij een vrouw vervoerde toen zij bij een controlepo­st werden gestopt voor controle.

Hoofdinspe­cteur Fernand bevestigt ook dat intussen twee politieman­nen van RBT-Oost in een ander geval zijn aangehoude­n, omdat zij de afgelopen week drugsbolle­tjes achterhiel­den, nadat zij die onderschep­ten bij de controlepo­st te Stolkertsi­jver. De krant verneemt dat de politieman­nen een hoeveelhei­d cocaïnebol­letjes onderschep­ten bij een persoon die in een auto zat. Zij namen de drugs in beslag, maar droegen die niet over aan de Narcoticab­rigade. In een derde geval is een politieman van RBT-Oost gearrestee­rd voor het veroorzake­n van een aanrijding waarbij het slachtoffe­r zwaar lichamelij­k letsel opliep. De politieman verkeerde onder invloed van alcohol. Fernand bevestigt dat deze wetsdienaa­r na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g is gesteld.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname