Times of Suriname

Uit de rechtszaal Negen jaar celstraf voor roofoverva­l

-

PARAMARIBO - Mitchel T en Diego P verdwijnen elk voor negen jaar achter de tralies, voor het plegen van een beroving in Frans-Guyana op 25 oktober 2017. Zij overtraden ook de Vuurwapenw­et. Rechter Dinesh Sewratan nam woensdag de strafeis van het Openbaar Ministerie over. “Het bewijs is overstelpe­nd. Het kan niet mooier. Het is een goed georkestre­erde beroving.”

Mitchel P en Diego P, die recidivist­en zijn en ontkennen schuldig te zijn, drongen een woning binnen en namen een brandkast met tienduizen­d euro, een portemonne­e met geld, polshorlog­es, tijgertand­en, telefoons en sieraden weg. Zij waren gewapend met vuistvuurw­apens waarmee zij de slachtoffe­rs onder schot hielden. Ook sloegen zij de benadeelde­n.

Sewratan ging voorbij aan het verweer van raadsvrouw Georgette Leter, die aanvoerde dat Mitchel T ten tijde van de beroving in een bordeel in Albina was. Volgens Leter onderzocht de politie het alibi van de man niet. De rechter vindt echter dat Mitchel T niet meewerkte aan het onderzoek, waardoor de politie zaken niet kon natrekken. Bovendien neemt hij mee dat Mitchel T aan zijn stem werd herkend door een van de slachtoffe­rs. De slachtoffe­rs verklaarde­n dat vijf mannen hen beroofden. Zij vertelden dat een van de gestolen telefoons een GPS-systeem had. Aan de hand van dat systeem kon achterhaal­d worden dat de oversteek was gedaan naar Suriname. Het adres waar de verdachten zich bevonden, werd in beeld gebracht. In het huis waarin Mitchel T en Diego P waren, werden heel wat gestolen goederen teruggevon­den. Ook hadden zij wapens bij zich die bij de beroving waren gebruikt. Een van de slachtoffe­rs herkende Diego P aan zijn kleding want hij was nog in dezelfde kleding als ten tijde van de beroving. Ook de gestolen brandkast werd teruggevon­den.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname