Times of Suriname

Griezmann volhardt

-

VOETBAL - Antoine Griezmann is een van de dertig voetballer­s die kans maakt op de Ballon d’Or. France Football maakte maandag de gehele lijst met genomineer­den bekend, waarbij ook topspelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Luka Modric kans maken. Griezmann is echter van mening dat een Franse speler dit jaar de prijs moet pakken. De spits van Atlético Madrid uitte eerder al zijn verbazing dat er bij FIFA’s The Best, de verkiezing van de Wereldvoet­balbond, geen plaats was voor een WKwinnaar bij de laatste drie. In gesprek met France Football zegt Griezmann dat het winnende land op het WK in Rusland de beste speler van de wereld moet leveren.

“De beste speler in de wereld moet komen van het beste team in de wereld. Dat vind ik in ieder geval. Er zijn verschille­nde meningen en analyses, maar ik vind dat een Franse speler de Ballon d’Or moet winnen.” Ook Kylian Mbappé maakt kans op de felbegeerd­e trofee en Griezmann zou het terecht vinden als de aanvaller van Paris SaintGerma­in zegeviert.

“Hij doet me denken aan Cristiano Ronaldo toen hij bij Manchester United zat”, vervolgt Griezmann over Mbappé. “Ronaldo was een speler die aan de buitenkant speelde, veel dribbelde en scoorde, maar hij was niet zozeer op zoek naar de goal. Kylian doet dat al wel. Ik denk dat hij dit seizoen wel vijftig doelpunten gaat maken.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname