Times of Suriname

Belgisch internatio­nal luidt de noodklok

-

VOETBAL - Thomas Meunier is niet blij met de vele wedstrijde­n die hij moet spelen. De verdediger van Paris Saint-Germain (PSG) is momenteel actief bij de nationale ploeg van België en bereidt zich met zijn landgenote­n voor op de wedstrijde­n tegen Zwitserlan­d en Nederland. Meunier zegt tegenover diverse Belgische media dat hij graag minder wedstrijde­n op de speelkalen­der ziet.

“De Nations League brengt misschien wat meer peper en zout in de internatio­nale wedstrijde­n, omdat er toch een halve finale en finale gepland staan in juni”, begint Meunier positief. “Maar voor mij verandert dat totaal niets. Ik denk dat de FIFA moet nadenken over een lichtere kalender. Wij moeten zowel in oktober als november internatio­naal spelen, dat lijkt me onnodig.”

“Met de groepsfase­s van de Champions League en de Europa League, maar ook met de nationale bekers die er nu aankomen wordt het wel heel druk voor ons. Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig. Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidhe­id wordt stilaan chronisch”, wordt de Belg geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Meunier zegt dat zijn ploeggenot­en bij de Rode Duivels er hetzelfde over denken. “We kunnen niet recuperere­n en het stapelt zich allemaal op. We kennen natuurlijk het liedje: het gaat over televisier­echten en geld. Maar ik zou liever wat extra rust hebben om beter te kunnen presteren in de Champions League en de competitie­wedstrijde­n bij PSG.” `(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname