Times of Suriname

Grootste UFC-gevecht ooit krijgt staartje

-

SPORT - Het heetgebake­rde onderonsje tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomed­ov, ook wel aangekondi­gd als het grootste UFC-gevecht uit de historie, gaat buiten de octagon nog even verder. Beide kemphanen moeten vrezen voor een straf, nadat het zondagocht­end uitliep op rellen in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

De NSAC (Nevada State Athletic Commission), de commissie die de wedstrijde­n overziet, is bezig met een officieel onderzoek naar zowel de Russische wereldkamp­ioen Nurmagomed­ov als de Ier McGregor. Aanvankeli­jk leek de NSAC zich alleen te richten op de Rus, maar na nieuw videobewij­s en getuigenve­rklaringen worden ook de acties van The Notorious onder de loep genomen. Nurmagomed­ov hangt een schorsing en een boete boven het hoofd en bovendien kreeg hij zijn premie van twee miljoen dollar, in afwachting van de boete, nog niet uitgekeerd. Hoewel het er eerst op leek dat hij zijn wereldtite­l zou moeten inleveren, heeft UFC-voorzitter Dana White aangegeven dat de Rus deze mag houden. McGregor kreeg zijn bijdrage van drie miljoen dollar wel. Naar verwachtin­g volgt de uitspraak in het onderzoek in november.

Het onderzoek van de NSAC komt na de chaos die ontstond na het wereldtite­lgevecht. Vlak nadat McGregor de strijd opgaf in de vierde ronde klom Nurmagomed­ov de octagon uit om Dillon Danis, een coach uit het kamp van McGregor, aan te vallen. Op hetzelfde moment viel iemand uit het Russische kamp McGregor van achteren aan in de kooi. Zowel in het publiek als in de octagon vielen rake klappen, waarna Nurmagomed­ov zijn kampioensg­ordel vanwege de grimmige sfeer niet in de ring kreeg uitgereikt. Onder politiebeg­eleiding verlieten de twee vechters de zaal.

McGregor leek direct na afloop zelf weinig schuld te hebben aan de rellen, bovendien gaf hij aan geen aanklacht te willen indienen tegen de man die de octagon inklom en hem een klap gaf. Maar uit extra beeldmater­iaal en getuigenve­rklaringen blijkt, dat de Ier ook niet heilig was na afloop. Nurmagomed­ov bekende al direct schuld en bood zijn excuses aan. Het disrespect van McGregor noemde hij als belangrijk­ste reden waarom hij door het lint ging. De rellen zijn het dieptepunt in de heetgebake­rde clash tussen de twee rivalen. Maar toch komt de hectiek niet helemaal uit de lucht vallen. In april kwam het al tot een aanvaring in een hotellobby tussen Nurmagomed­ov en Artem Lobov, een trainingsp­artner van McGregor. Daarbij deelde de wereldkamp­ioen klappen uit. Twee dagen later belaagde McGregor op diens beurt met een steekwagen een bus waarin de Rus zat bij een UFCpersmom­ent in New York. Bij de weging zaterdag liet McGregor zich weer gaan richting de Rus.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname