Times of Suriname

Russische competitie wil internatio­nals levenslang schorsen

-

VOETBAL De Russische Premier League wil dat Alexander Kokorin en Pavel Mamaev voor het leven geschorst worden, vanwege het mishandele­n van drie mensen in Moskou.

Zenitaanva­ller Kokorin (27) en Krasnodarm­iddenvelde­r Mamaev (30) zouden maandag na het bezoeken van een stripclub een vrouw hebben geslagen op straat.

De twee misdroegen zich later ook nog in een café. Daar mishandeld­en ze twee medewerker­s van de Russische overheid, onder meer met een stoel. Volgens de eigenaar waren beide voetballer­s onder invloed van drank en drugs. Beelden van het geweldsinc­ident in het restaurant verschenen later op internet.

“Dit is een dusdanig ernstige zaak dat we de Ethische Commissie van de Russische bond hebben gevraagd om beide spelers voor het leven te schorsen”, aldus een woordvoerd­er van de hoogste Russische competitie.

Tegen Kokorin en Mamaev loopt een strafrecht­elijk onderzoek. Ze kunnen allebei tot vijf jaar celstraf krijgen voor de geweldsinc­identen. Zenit en Krasnodar hebben met afschuw gereageerd op het nieuws en willen de contracten van beide spelers ontbinden. Zenit heeft alle shirts van Kokorin die het in de eigen winkel had hangen verwijderd. Kokorin en Mamaev zijn beide oudinterna­tionals van Rusland. Kokorin kwam tot 48 interlands en kwam voor de Russische ploeg uit op de EK’s van 2012 en 2016 en het WK van 2014. Vanwege een blessure miste hij het WK van afgelopen zomer. Hij speelde zijn laatste interland in 2017.

Mamaev kwam tot vijftien interlands en speelde voor het laatst voor de Russen in 2016.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname