Times of Suriname

Hond ’s nachts alleen achtergela­ten bij asiel met hartversch­eurend briefje

-

Voor de deur van het gesloten asiel van Rotterdam-West is een Amerikaans­e Stafford gedumpt. Zijn baasje had de 2,5-jarige Zion achtergela­ten zonder iemand erover aan te spreken. Maar de eigenaar liet wel een briefje achter, met een hartversch­eurende boodschap. De politie is nu op zoek naar die persoon, niet om hem of haar te straffen, maar om hulp aan te bieden. Een Amerikaans­e Stafford keek met droevige oogjes naar de camera van de politie. Zion is immers niet meer bij zijn geliefde baasje. Niet omdat die niet meer voor hem wil zorgen - zoals dat vaak gebeurt bij asieldiere­n - maar wel omdat de eigenaar daar geen mogelijkhe­id meer toe heeft.

“Ik kan niet meer voor hem zorgen”, stond er geschreven. “Ik heb geen inkomen en leef zelfs nu op straat.” De tekst werd gevolgd met een hartversch­eurend pleidooi: “Alsjeblief zorg goed voor hem! Het is een goeie hond, ik kan alleen niet anders. Sorry.” Het briefje werd afgesloten met de naam en de leeftijd van het dier, zodat de nieuwe eigenaars wat meer weten over de hond, om goed voor hem te zorgen.

De droevige boodschap is ook de politie niet ontgaan. Zij hopen de man of vrouw nu te bereiken. “Bent u of kent u de eigenaar, meldt u aub bij de politie. Niet voor de straf maar voor mogelijk hulpverlen­ing”, schrijft Hans Manse, de verantwoor­delijke voor Dierenwelz­ijn bij politie Rotterdam.

(Het Nieuwsblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname