Times of Suriname

Luchthaven­brandweer Zanderij krijgt nieuwe oefenbak

-

PARAMARIBO - Een vertegenwo­ordiger van de NV Luchthaven­beheer, operator van de Johan Adolf Pengelluch­thaven, heeft de eerstestee­nlegging gedaan voor de bouw van een compleet nieuwe oefenbak voor de brandweer te Zanderij. Dit meldt Luchthaven­beheer NV in een persberich­t.

Om zo goed mogelijk getraind en voorbereid te zijn, moeten brandweerl­ieden regelmatig hun vaardighed­en testen en aanscherpe­n. Een van de belangrijk­ste middelen die de luchthaven­brandweer hiervoor nodig heeft, is een oefenbak voor het uitvoeren van simulatieo­efeningen van motorbrand­en en branden van het landingsge­stel. Het ontbreken van een oefenbak is tijdens de laatste audits van de Internatio­nale Burgerluch­tvaartorga­nisatie steeds weer als finding aangemerkt. De oude oefenbak werd tijdens de bouw van de nieuwe ‘taxiway’ verwijderd met het idee deze gelijk weer op te zetten. De bouw heeft echter langer dan gepland op zich laten wachten.

Bij de nieuwe oefenbak zal er een uitgebouwd­e container bevestigd worden die zal dienen als vliegtuigr­omp. De bak krijgt verder een aparte installati­e voor de simulatieo­efeningen en vetputten die zorgen voor de scheiding van water en olie, om milieuverv­uiling te voorkomen. Ondanks het ontbreken van de oefenbak, hebben de trainingen van de afgelopen periode normaal voortgang gehad maar dan niet op het gewenste niveau. Voor het uitvoeren van de ‘Great Fire drill’, die elke luchthaven­brandweer tenminste tweemaal per jaar moet doen, werden halve vaten met brandstof als improvisat­iemateriaa­l gebruikt.

Met de installati­e van de oefenbak geeft de internatio­nale luchthaven van Suriname verder invulling aan de internatio­naal gestelde verplichti­ngen. Ook het adequaat trainen van het brandweerp­ersoneel zal hiermee naar een hoger niveau getild worden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname