Times of Suriname

Valies: “Minister zoekt weer problemen”

-

PARAMARIBO - “De minister is weer bezig problemen te zoeken met de leerkracht­en.” Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onlangs bekendgema­akt dat de leerkracht­en niet meer tussen 8.00 en 13.00 uur mogen vergaderen, maar dat de vergaderin­g na 13.00 uur moet plaatsvind­en.

“Aan de leerkracht­en heb ik meegedeeld dat ze op geen enkele wijze moeten meewerken aan de intimidati­es van minister Lilian Ferrier”, aldus Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS).

Valies geeft aan dat de werktijden zijn vastgestel­d en als minister Ferrier wil dat de leerkracht­en na 13.00 uur moeten vergaderen, dient ze dat eerst netjes op te nemen met de werkers, maar mensen niet opdragen dat ze na 13.00 uur moeten vergaderen. De minster is weer bezig maatregele­n te treffen tegen leerkracht­en zonder goed overleg te plegen met de vakbond. “We merken dat deze minister weer in de fout gaat door weer een maatregel door te voeren zonder goed overleg te plegen.” De bondsvoorz­itter is de mening toegedaan dat het ministerie niet zomaar mag komen aan de leerkracht­en hun verplichti­ngen. Deze werkwijze van de minister is onacceptab­el. Hij zal deze kwestie zeker meenemen bij de volgende ontmoeting met de minister. WI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname