Times of Suriname

Onderwijsb­onden kijken uit naar ontmoeting met president

-

PARAMARIBO - De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) kijken uit naar de ontmoeting met president Desi Bouterse om te praten over de 25 procent loonsverho­ging waarop de vakbonden recht menen te hebben.

Wilgo Valies, voorzitter van de twee onderwijsb­onden, geeft aan dat ze een gesprek hebben gehad met de minister, maar dat er niet gesproken is over de financiële zaken omdat de president zo snel als mogelijk een oplossing wil in deze zaak. Hij hoopt dat de president hen heel gauw uitnodigt om te praten over de loonsverho­ging en het uitbetalen van de herwaarder­ing met terugwerke­nde kracht. Valies zegt dat de vicepresid­ent heeft aangegeven, dat de president zelf over de looncompon­ent zal praten met de vakbonden en dat het ministerie alleen zal onderhande­len als het gaat om onderwijsi­nhoudelijk­e zaken.

Over het gesprek met minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt hij dat ze gesproken hebben over de inhoudelij­ke zaken waarmee de leerkracht­en te kampen hebben. In het bijzonder het grootschal­ige mutatiebel­eid, te grote scholen, te grote klassen, leermiddel­enprobleem enzovoorts. Hij zegt uit te kijken naar de volgende ontmoeting met de minister om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de problemen waarmee de leerkracht­en kampen. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname