Times of Suriname

Kindje vermist na overstromi­ngen Mallorca

-

SPANJE - Op Mallorca zoeken reddingswe­rkers naar een jongetje van 6 jaar, dat verdween tijdens de hevige regenval en overstromi­ngen dinsdagnac­ht in het dorpje Sant Llorenç des Cardassar. Hij is de laatste die wordt vermist, het dodental is na gisteren op twaalf blijven steken.

De moeder van het vermiste 6-jarige jongetje was volgens verschille­nde regionale media met haar twee kinderen onderweg naar huis, toen ze werd verrast door het water. Vanaf een rotonde dreigde het water haar auto mee te sleuren. Ze wist haar dochter van 7 jaar naar buiten te werken, en die werd door een buurtbewon­er uit de stroming gered. De moeder en het jongetje konden niet ontkomen. De reddingswe­rkers zoeken nu op de plek waar het lichaam van de moeder en de auto werden gevonden. Catalina Clavera van de hulpdienst­en zegt: “Er zijn nu ruim veertig reddingswe­rkers aan het zoeken en dreggen. Dit is een angstig moment, voor de families en voor iedereen. We willen zo snel mogelijk een eind maken aan die angst.” De reddingswe­rkers dreggen in de ondergestr­oomde bermen en maken gebruik van hulphonden.

De twee lichamen die gisteren werden gevonden, zijn mogelijk van twee Duitsers die op het eiland wonen. Ook een Nederlands­e vrouw van 80 jaar kwam om, net als een Brits stel dat op vakantie was. Daarnaast zijn zeven Spaanse eilandbewo­ners omgekomen.

Ondertusse­n gaan ook de herstel- en opruimwerk­zaamheden door. De overstromi­ngen hebben een chaos in het dorp achtergela­ten, en medewerker­s van de gemeente gaan van huis tot huis om te vragen wat de bewoners nodig hebben. Velen zijn hun hele inboedel kwijt. De hulpdienst­en hebben inmiddels bekendgema­akt dat ze in de eerste uren van het noodweer tweehonder­d mensen hebben gered van balkons, daken en uit het water. Gistermidd­ag bezochten koning Felipe VI en zijn vrouw het rampgebied, op de dag ‘Dag van de Hispanidad’, de nationale feestdag van Spanje.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname