Times of Suriname

Oud-veiligheid­sadviseur Powell wil geen VN-ambassadeu­r worden

-

VS - Dina Powell heeft aan de Amerikaans­e president Donald Trump laten weten dat ze niet aan de slag wil gaan als VN-ambassadeu­r van de Verenigde Staten. Trump ziet de topvrouw van Goldman Sachs juist als een geschikte opvolger van Nikki Haley, die aan het einde van dit jaar vertrekt.

Trump noemde haar naam in gesprekken met verschille­nde journalist­en. Ze heeft donderdag echter aan Trump laten weten bij Goldman Sachs te willen blijven. Powell was eerder plaatsverv­angend nationaal veiligheid­sadviseur. Verschille­nde Amerikaans­e media melden dat Powell zelf afziet van de functie, maar het wel een eer vindt dat ze als potentiële kandidaat genoemd werd.

Trump zou ook denken aan zijn eigen dochter. De president zei dat Ivanka Trump “ongeloofli­jk” zou zijn bij de VN, maar dat hij van nepotisme kon worden beschuldig­d als hij haar naar voren zou schuiven.

Haley maakte haar vertrek dinsdag bekend. Ze zou een half jaar geleden al tegen Trump gezegd hebben dat ze een tijd vrij wilde nemen. Dat zou voor de president als een verrassing zijn gekomen. Hij zei dinsdag dat Haley “fantastisc­h werk” heeft verricht en dat hij hoopt dat ze ooit zal terugkomen.

Kort na Trumps aantreden werd Haley aangesteld als VN-ambassadeu­r. Ze had een prominente rol bij de Verenigde Naties en stond aan het roer van het Amerikaans­e vertrek uit de VN-Mensenrech­tenraad. De exacte reden van het vertrek van Haley is nog niet bekend.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname