Times of Suriname

Napoli is Dolberg niet vergeten

-

VOETBAL - Napoli is Kasper Dolberg nog niet vergeten. De aanvaller van Ajax werd in de zomer van 2017 en in januari 2018 al in verband gebracht met i Partenopei en volgens de Corriere dello Sport heeft Napoli de interesse in Dolberg nieuw leven ingeblazen. De Deen komt sinds vorige maand weer in actie voor Ajax na circa twee maanden van blessurele­ed. De voetblessu­re en de buikwandbl­essure waar Dolberg dit kalenderja­ar mee kampte, zorgden ervoor dat de belangstel­ling uit Napels op een lager pitje kwam te staan. Inmiddels is Dolberg weer helemaal fit. “Hij is nog steeds enorm getalentee­rd en dat weet Napoli ook”, aldus de sportkrant. Hoe concreet de interesse is, wordt niet vermeld.

Dolberg kende in het seizoen 2016-17 een spectacula­ire doorbraak bij Ajax. Het leidde tot een bod van vijftig miljoen euro van AS Monaco, dat werd afgewezen door directeur spelersbel­eid Marc Overmars. Men hoopte dat Dolberg zich nog verder zou ontwikkele­n, maar het afgelopen seizoen verliep teleurstel­lend voor het talent.

De 21-jarige Dolberg kwam in de vorige jaargang tot 23 competitie­duels, waarin hij zes keer scoorde. Van januari tot begin april stond hij aan de kant met een voetblessu­re, waarna in de zomer een buikwandbl­essure volgde. Dit seizoen was hij, sinds zijn rentree, goed voor twee officiële doelpunten. Als hij naar Napoli zou gaan, kan hij in de voetsporen treden van Arek Milik en Amin Younes. (VP)

 ??  ?? Napoli is Kasper Dolberg nog niet vergeten. De aanvaller van Ajax werd in de zomer van 2017 en in januari 2018 al in verband gebracht met i Partenopei en volgens de Corriere dello Sport heeft Napoli de interesse in Dolberg nieuw leven ingeblazen. (Foto: Nusport)
Napoli is Kasper Dolberg nog niet vergeten. De aanvaller van Ajax werd in de zomer van 2017 en in januari 2018 al in verband gebracht met i Partenopei en volgens de Corriere dello Sport heeft Napoli de interesse in Dolberg nieuw leven ingeblazen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname