Times of Suriname

Scouts Barcelona onder de indruk van De Ligt

-

VOETBAL - In navolging van Spaanse media als TV3 en Catalunya Ràdio schreef ook Sport gisterocht­end over de serieuze belangstel­ling van Barcelona voor Matthijs de Ligt. Volgens de krant raakten clubbestuu­rders Éric Abidal en José Segura erg onder de indruk van de verdediger van Ajax, toen ze hem live in actie zagen in de uitwedstri­jd tegen Bayern München (1-1) in de Champions League. De komst van De Ligt zou inmiddels de hoogste prioriteit zijn voor de winterse transferma­rkt. “Met zijn optreden nam hij de twijfels weg van de bestuurder­s, die het gevoel hadden dat De Ligt meer iemand voor de toekomst was”, schrijft de krant, om eraan toe te voegen dat Abidal en Segura aanvankeli­jk van mening waren dat De Ligt zich te weinig had laten zien op topniveau. Ajax is immers al vier jaar geen kampioen geworden, speelde sinds 2013 niet meer in de Champions League en bovendien heeft De Ligt geen ervaring op een hoofdtoern­ooi met het Nederlands elftal. Zijn enige ‘grote wedstrijd’ tot dusver was de Europa Leaguefina­le van 2017, aldus Sport.

“De Ligt was toen zeventien jaar oud, maar speelde de hele wedstrijd mee. Hij droeg nummer 36 en heeft inmiddels nummer 4. Zijn geweldige ontwikkeli­ng heeft Segura en Abidal volledig overtuigd: ze zien hem als een volwassen centrumver­dediger die klaar is om de uitdaging bij Barcelona aan te gaan. Door de potentieel lange absentie van Samuel Umtiti (de Fransman heeft mogelijk een knieoperat­ie nodig, red.) en de enorme groei van de Nederlande­r wil Barcelona De Ligt zo snel mogelijk aantrekken.”

Er is nog een andere reden om niet te lang te wachten: Barcelona wil een biedingoor­log met andere clubs voorkomen, omdat andere topclubs in Europa nog meer financiële middelen hebben. Men hoopt in januari te profiteren van de ‘goede relatie met Marc Overmars’, de directeur voetbalzak­en in Amsterdam, en volgens Sport zou de vraagprijs op dit moment 35 à 40 miljoen euro bedragen. Het contract van de aanvoerder van Ajax loopt door tot medio 2021. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname