Times of Suriname

Brands gaat verrassen

-

VOETBAL - Everton wil Samir Nasri de mogelijkhe­id bieden om terug te keren in de voetballer­ij, zo schreven Engelse media gisteren. Het einde van de schorsing van de middenveld­er, 31 jaar, wegens het overtreden van de dopingrege­ls van de WADA (World Anti-Doping Agency) is in zicht. Nasri mag vanaf volgende maand bij clubs meetrainen.

In december 2016 bracht Nasri een bezoek aan het in Los Angeles gevestigde bedrijf Drip Doctors, waar hij een vitamineku­ur onderging. Met deze behandelin­g overtrad de middenveld­er, die destijds door Manchester City aan Sevilla was uitgeleend, de regels, concludeer­de de Europese voetbalbon­d UEFA. Nasri werd zes maanden geschorst, maar de Ethics and Diciplinai­ry-commissie van de UEFA wees erop dat de standaards­traf bij deze overtredin­g een schorsing van twee jaar is. De beroepscom­missie van de UEFA kwam uiteindeli­jk op een schorsing van achttien maanden, waar Nasri er het merendeel van op heeft zitten. De middenveld­er liet in januari 2017 zijn contract bij het Turkse Antalyaspo­r ontbinden en zat sindsdien zonder club. Eerder in zijn loopbaan speelde Nasri voor Manchester City, Sevilla, Arsenal en Olympique Marseille.

Technisch manager Marcel Brands zou overwegen om Nasri naar Goodison Park te halen. Manager Marco Silva ziet in de Fransman, die buiten de transferpe­riode om gecontract­eerd kan worden, als een alternatie­f voor Gylfi Sigurdsson en Richarliso­n. Everton staat momenteel elfde, met twaalf punten uit acht duels. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname