Times of Suriname

Duits medium ziet geen reden tot rectificat­ie

-

VOETBAL - Het Duitse medium Der Spiegel staat nog altijd volledig achter de publicatie over Cristiano Ronaldo, waarin de sterspeler van Juventus eind vorige maand aan de hand van documenten door vermeend slachtoffe­r Kathryn Mayorga werd beschuldig­d van verkrachti­ng. De 33-jarige Ronaldo zou Mayorga negen jaar geleden hebben verkracht in een hotel in Las Vegas. Bij monde van zijn advocaat Peter Christians­en ontkende de Portugees de aantijging­en onlangs met klem. Er werd gesproken van laster en de documenten werden bestempeld als nep. “We hebben honderden documenten van verschille­nde bronnen die onze berichtgev­ing ondersteun­en”, meldde Der Spiegel gisteren in een verklaring.

“Die documenten zijn jarenlang grondig geanalysee­rd en aangevuld met verder onderzoek. Alle informatie is vóór publicatie zorgvuldig gecontrole­erd.” Na de vermeende verkrachti­ng schikte Ronaldo in 2010 met Mayorga. Hij betaalde haar omgerekend 325.000 euro aan zwijggeld. Uit documenten die via Football Leaks in handen van Der Spiegel waren gekomen, zou blijken dat hij schuld bekend had: “Ze zei herhaaldel­ijk ‘nee’ en ‘stop’, maar ik wilde niet luisteren.”

Het Duitse blad verbaast zich niet over de reactie van Ronaldo en zijn advocaten. “Ze hebben blijkbaar voor dezelfde defensieve strategie gekozen die ze al eerder hebben toegepast bij publicatie­s waarin hij slecht naar voren kwam”, schrijft het tijdschrif­t. “Toen Der Spiegel in april 2017 voor het eerst schreef over de vermeende verkrachti­ng en de schikking tussen Mayorga en Ronaldo, werd dat raport al ‘journalist­ieke fictie’ genoemd. In de verklaring van advocaat Christians­en wordt nu echter toegegeven dat Ronaldo instemde met het betalen van zwijggeld.” Christians­en gaf inderdaad toe dat Ronaldo zwijggeld betaalde aan Mayorga, maar alleen omdat mensen om hem heen adviseerde­n een einde te maken aan “beschuldig­ingen die alleen maar bedoeld zijn om zijn reputatie kapot te maken”. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname