Times of Suriname

Colombia wint van VS

-

VOETBAL - Colombia heeft in Florida een oefenzege geboekt op de Verenigde Staten. Iets zuidelijke­r won Mexico van Costa Rica. ExEredivis­ionisten Davinson Sánchez en Santiago Arias hadden een basisplaat­s bij Colombia, terwijl voormalige Vitesse-verdediger Matt Miazga aan de aftrap stond bij het gastland. In de 36ste minuut opende de absolute ster van de avond de score. James Rodríguez kapte zich vrij in het strafschop­gebied van de VS en krulde de bal vervolgens met veel gevoel in de verre bovenhoek: 0-1. Via goals van Kellyn Acosta en Bobby Wood draaiden de Amerikanen de score kort na rust volledig om, maar het bleek niet genoeg. Carlos Bacca, Radamel Falcao en Miguel Ángel Borja bezorgden Colombia alsnog de 2-4 overwinnin­g. Daar kon ook Fortuna Sittard-spits Andrija Novakovich geen veranderin­g in brengen. De 22-jarige Amerikaan kwam in de 84ste minuut het veld in voor Julian Green.

PSV’ers Hirving Lozano en Érick Gutiérrez zaten negentig minuten op de reserveban­k bij Mexico, dat met een behoorlijk B-elftal het opnam tegen Costa Rica. Het ging dan ook niet makkelijk bij de Mexicanen, die tot twee keer toe op achterstan­d kwamen. Joel Campbell maakte met een duikkopbal de openingstr­effer, waarna Víctor Guzmán de stand nog gelijktrok met een mooie volley. Bryan Ruiz bepaalde de ruststand op 1-2 met een rake penalty.

Invallers Henry Martín en Raúl Jiménez bezorgden Mexico in de tweede helft alsnog de overwinnin­g. Dat was alweer even geleden voor de ploeg van trainer Ricardo Ferretti, die zijn vorige vier interlands verloor.